fbpx

Op avontuurlijke groepsreis naar Zweden

Ontdek samen met WeAdventures de prachtige, ongerepte natuur rond het gezellige Lofsdalen, een Zweeds dorpje met slechts 101 inwoners, tijdens een 7-daagse groepsreis.

We gaan samen beren spotten in een speciaal daarvoor uitgeruste berenkijkhut, beklimmen de mooiste pieken rond onze lodge, gaan kanovaren tussen de bevers en genieten van een welverdiende sauna op het water.

Leer er alles over de fauna en flora in het Noorden, leer zelf vuur maken met een magnesiumstick en ontdek de oneindig verrijkende bossen met de mountainbike.

 

Waarom een groepsreis in Zweden?

Onze lodge in Zweden

We verblijven in adembenemende lodges, in de uitlopers van de bergen, midden in de natuur. De grote raampartijen zorgen voor een onwaarschijnlijk uitzicht en een grote dosis natuurlijk licht in je verblijf.

Elke lodge is op dezelfde manier ingedeeld: een grote open leefruimte met volledig uitgeruste keuken, ruime eettafel, salon met houtkachel en 5 slaapkamers met telkens een dubbel bed (dat je helemaal voor jou alleen hebt!). Daarnaast zijn er nog 2 badkamers en natuurlijk een typische sauna.

Vanaf de eerste spadesteek werd de impact op de omgeving zo beperkt mogelijk gehouden. Toen het rijkelijk aanwezige mos werd afgegraven voor de funderingswerken, werd het met de grootste zorg bewaard, om tenslotte “gerecycleerd” te worden bij de inkleding van het domein. Het omhakken van de bomen werd tot een minimum beperkt en de werkzaamheden gebeurden manueel, waardoor de omringende natuurpracht zoveel mogelijk werd behouden.

Jouw groepsreis

Onderstaande schema geeft een idee weer van hoe de week er kan uit zien. Alle activiteiten gaan sowieso door, maar door omstandigheden kan de volgorde wijzigen.

Look deep into nature, and you will understand everything better

Praktische informatie

Beschikbaarheden

De groepsreis in Zweden vindt deze lente plaats tijdens volgende periode:

  • Zaterdag 14 juni 2025 – Zaterdag 21 juni 2025

Je vertrekt al richting dit outdoor avontuur vanaf € 1.395.

Vluchten

Voor deze editie bieden we vluchten heen- en terug aan vanaf Schiphol Amsterdam. De luchthaven is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en beschikt over een ondergronds treinstation.

Hieronder vind je het exacte vluchtschema* terug, in lokale tijd:

Amsterdam – Oslo

  • Zaterdag 14 juni 2025
    • AMS 07:00 – OSL 08:45
  • Zaterdag 21 juni 2025
    • OSL 17:20 – AMS 19:10

Boek je je vlucht via WeAdventures, bedraagt de basisprijs € 265 per persoon (zonder ruimbagage). Wens je je eigen vluchten te boeken? Dat is mogelijk. Zorg er dan wel voor dat je op tijd aanwezig bent om te vertrekken met de groep.

*Vluchturen zijn onder voorbehoud. Je ontvangt het effectieve vluchtschema ten laatste twee weken voor vertrek.

Inbegrepen

Je berenspot-adventure leg je al vast vanaf € 1.395 per persoon.

De volgende zaken zijn inclusief:

  • 7 nachten in onze unieke lodge (incl. bedlinnen en eindschoonmaak)
  • Berenwandeling met gids
  • Beren spotten in de kijkhut
  • Kanotocht tussen de bevers
  • Ontbijt en welkomstmaaltijd op de eerste dag
  • Picknicks tijdens de de berenwandeling en de kanotocht
  • Huurwagens richting de lodge en ter plaatse
  • Nederlandstalige begeleiding
  • Het gebruik van de WeAdventures App met alle informatie

Dit kun je optioneel bijboeken:

  • Vlucht heen/terug (€ 265 per persoon)
  • Ruimbagage 20kg (€ 55 per persoon)
  • Reisbijstandsverzekering (€ 59 meer info vind je hier)
  • Annuleringsverzekering (€ 79 meer info vind je hier)

Dit betaal je ter plaatse zelf:

  • Eten en drinken
  • Eventueel extra huur materiaal ter plaatse (fietsen, vismateriaal, sauna…)
Eten & drinken

Bij aankomst vind je een ontbijtje in je frigo voor de eerste ochtend en genieten we samen van een welkomstmaaltijd op een iddylisch plekje.

Voor de andere maaltijden rijden we met de auto naar de nabijgelegen supermarkt om daar boodschappen te halen die we dan samen kunnen bereiden.

Daarnaast zijn er ook nog enkele leuke eetgelegenheden waar we op aanvraag naar toe kunnen trekken.

Benodigde documenten

Voor de groepsreis naar Zweden heb je enkel een geldige identiteitskaart of paspoort nodig.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost de groepsreis naar Zweden?

Je Zweden-adventure leg je al vast voor € 1.395 per persoon exclusief vlucht.

Een gedetailleerd overzicht over wat er allemaal inbegrepen zit in deze prijs vind je hierboven, bij de praktische informatie.

Wat neem ik allemaal mee?

Het eerste dat je meebrengt, zijn ongetwijfeld uitstekende wandelschoenen waarin je je comfortabel genoeg voelt voor een lange wandeling. Daarnaast zijn een dagrugzak, een regenjasje en een petje geen onmisbare luxe.

Geen zorgen als je nog vragen hebt over je uitrusting, je krijgt een volledige paklijst later in je inbox als je de reis geboekt hebt.

Welke bagage neem ik mee?

Om de koffers van de auto’s zo efficiënt mogelijk te kunnen vullen, vragen we om zo’n compact mogelijke bagage mee te nemen (een trekrugzak indien mogelijk).

Heb ik vaccinaties nodig voor mijn reis naar Zweden?

Je hebt geen vaccinaties nodig voor de groepsreis naar Zweden. Een dosis muggenmelk kan wel van pas komen 😉

Spotten we sowieso beren?

Aangezien we wilde beren proberen spotten, kunnen we dit niet voorspellen. Spotten we geen beren tijdens de avond in de kijkhut? Dan gaan we op een ander moment gewoon terug!

Welke documenten heb ik nodig?

Voor de vlucht heb je enkel een geldige identiteitskaart nodig. Je hoeft dus geen internationaal paspoort te hebben, al wordt dat wel ook aanvaard.

Zorg ervoor dat de gegevens die je bij de boeking invoert overeenkomen met de informatie op je identiteitskaart. 

Als je met de huurwagens wil rijden, heb je ook een geldig rijbewijs nodig.

Wat zijn de extra kosten?

Ter plaatse sta je zelf in voor je eten en drinken. De supermarktprijzen liggen er net iets hoger dan hier, hetzelfde geldt voor restaurantjes.

Ter plaatse kun je ook nog extra materiaal huren, zoals fietsen, vismateriaal, een extra sessie in de sauna…

Give back to nature via Greentripper

De planeet geeft ons zoveel moois om te bewonderen, maar als we dat in de toekomst nog willen kunnen, moeten we haar vandaag beschermen. Daarom doen wij extra inspanningen om de impact van onze trips te verkleinen, en kan je in het boekingsformulier op een betrouwbare manier bijdragen aan een klimaatproject van Greentripper, wat de CO2-uitstoot van jouw transport terug in balans brengt.

Door bij te dragen aan hun gecertificeerd project “Wildlife Cambodia”, help je om prachtige bossen en het wildlife erin te beschermen, lokale communities te steunen en zo de CO2-emissies van jouw transport te reduceren. Als jij kiest om een bijdrage te leveren voor de uitstoot van je transport, zal Travelbase zelf nog extra bijdragen voor de uitstoot ter plaatse. Na je reis krijg je een officieel carbon credit certificaat.

Lees hier meer over de inspanningen van Travelbase.

Wat met verzekeringen?

Reisverzekering € 59
We bieden de mogelijkheid om een reisverzekering via WeAdventures af te sluiten. Alle informatie omtrent onze reisverzekering vind je hier terug. Indien je zelf al een reisverzekering hebt lopen, dan ga je best even na of deze je ook in Zweden dekt.

Annuleringsverzekering € 79
We raden iedereen aan om bij inschrijven voor de annuleringsverzekering te kiezen. Plannen kunnen namelijk veranderen, waardoor je een reis soms noodgedwongen dient af te zeggen. Onze flexibele annuleringsvoorwaarden kan je hier nagaan.

Inschrijven voor de groepsreis naar Zweden

Dankzij je preregistratie krijg je 24 uur vóór de officiële opening toegang om te boeken. Zo verzeker je jezelf van je voorkeursdatum én profiteer je van de Early Bird prijs.

Ontdek andere groepsreizen

Popup content