fbpx

Preregistreer nu om 24 uur voorrang te krijgen als de boekingen openen binnen

dagen
uren
min
sec

Op groepsreis door Costa Rica

Beleef de magie van Costa Rica tijdens een avontuurlijke reis. Verken de weelderige regenwouden, spot exotische dieren en geniet van de ongerepte natuur die dit land zo bijzonder maakt. Iedere dag brengt nieuwe verrassingen: van het indrukwekkende uitzicht op actieve vulkanen tot de adembenemende schoonheid van natuurreservaten en uitgestrekte stranden langs de Pacifischekust.

Onderweg kom je kleurrijke dieren tegen, proef je lokale gerechten en ervaar je de ontspannen ‘pura vida’-levensstijl. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van Costa Rica, waar elke bocht een nieuw avontuur biedt. Een Nederlandstalige gids staat je bij om je onder te dompelen in de rijke cultuur en natuur van dit prachtige land, voor een reis vol onvergetelijke momenten.

Waarom een groepsreis in Costa Rica?

De highlights van Costa Rica

In 14 dagen ontdek je de veelzijdigheid van Costa Rica, vol adembenemende natuur en rijke biodiversiteit. Na aankomst in San José rijden we naar La Fortuna, waar we de Arenal-vulkaan verkennen tijdens een hike en ontspannen in thermale bronnen. Vervolgens bezoeken we Bajos del Toro, een verborgen parel met indrukwekkende watervallen en rustige wandelpaden, waar je kleurrijke quetzal of toekans kan te spotten.

In Monteverde wandel je door mysterieuze nevelwouden en over hangbruggen tussen de boomtoppen, vergezeld door luiaards en kolibries. We trekken verder naar Santa Teresa, een relaxte kustplaats met prachtige stranden om te surfen en te ontspannen.

Na een bezoek aan het veelzijdige Manuel Antonio National Park van jungle en de witte zandstranden, reizen we door naar Dominical, waar we slapen onder de palmbomen. Onze groepsreis eindigt op het afgelegen Osa Peninsula, waar we kajakken in het biodiverse Corcovado National Park en relaxen op de ongerepte stranden, omringd door kleurrijke ara’s en nieuwsgierige aapjes. Na twee weken vol avontuur keren we terug naar San José met onvergetelijke herinneringen.

Jouw groepsreis

Dit schema is een voorbeeld van de planning voor je groepsreis naar Costa Rica. Er kunnen nog wijzigingen gebeuren aan de volgorde van de activiteiten.

Pura Vida: a celebration of simplicity, gratitude, and living fully

Praktische informatie

Beschikbaarheden

De groepsreis in Costa Rica vindt deze winter plaats tijdens volgende periode:

  • 12 januari – 26 januari 2025

Je vertrekt al richting de zon vanaf € 1695.

Vluchten

Voor deze editie bieden we vluchten heen- en terug aan vanaf Amsterdam. De luchthaven is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en beschikt over een ondergronds treinstation.

Indien je je vluchten via WeAdventures boekt, zit ook de transfer tussen de luchthaven en het hostel in San José inbegrepen in de prijs. Hieronder vind je het exacte vluchtschema* terug, in lokale tijd:

Heenreis: zondag 12 januari

  • Amsterdam 10:20 – 14:40 Houston (UA 21)
  • Houston 16:56 – 20:39 San José (UA 1280)

Terugreis: zondag 26 januari

  • San José 09:05 – 15:17 Newark (UA 1079)
  • Newark 18:05 – 07:15 (+1) Amsterdam (UA 70)*

*Let op: aankomst in Amsterdam op maandag 27 januari.

Boek je je vlucht via WeAdventures, bedraagt de basisprijs € 575 per persoon (zonder ruimbagage). Wens je je eigen vluchten te boeken? Dat is mogelijk. Zorg er dan wel voor dat je op tijd aanwezig bent om te vertrekken met de groep.

*Vluchturen zijn onder voorbehoud. Je ontvangt het effectieve vluchtschema ten laatste twee weken voor vertrek.

Inbegrepen

Je Costa Rica groepsreis leg je al vast vanaf € 1695per persoon. Daarin zijn volgende zaken inbegrepen:

  • Alle overnachtingen, incl. ontbijt
  • Transport tussen alle locaties
  • Nederlandstalige WeCaptain
  • Bajos del Toro hike
  • Tour Monteverde Cloud Forest
  • Tour Manuel Antonio National Park
  • Corcovado tour
  • Toegang tot de WeAdventures app
  • De mooiste herinneringen!

Dit kun je optioneel bijboeken:

  • Vlucht heen/terug (€ 575 per persoon, incl. transfer)
  • Ruimbagage 23kg (€ 55 per persoon)
  • Reisbijstandsverzekering (€ 59 meer info vind je hier)
  • Annuleringsverzekering (€ 79 meer info vind je hier)

Dit betaal je ter plaatse zelf:

  • Je eten ’s middags en ’s avonds
  • Snacks, alcoholische dranken, souvenirs
  • Fooien voor gidsen en locals
  • Lokale simkaart
Benodigde documenten

Om naar Costa Rica te reizen, heb je onderstaande documenten nodig:

  • een internationaal paspoort, nog minimaal 6 maanden geldig na aankomst
  • voor de overstap in de VS, moet je een ESTA aanvragen
Vaccinaties

Voor je reis naar Costa Rica is het belangrijk om de juiste vaccinaties te hebben. Een Hepatitis A-vaccinatie is aanbevolen voor alle reizigers. Andere vaccinaties kunnen aanbevolen worden door jouw huisarts. Plan daarom tijdig een reisconsultatie in.

Alle informatie omtrent vaccinaties vind je steeds terug op de website van Wanda.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost de groepsreis naar Costa Rica?

Je Costa Rica-adventure leg je al vast voor € 1695 per persoon exclusief vlucht.

Een gedetailleerd overzicht over wat er allemaal inbegrepen zit in deze prijs vind je hierboven, bij de praktische informatie.

Hoe kom ik in Costa Rica?

Om de reis zo vlot mogelijk te laten verlopen bieden we heen- en terug vluchten aan vanaf Amsterdam (Schiphol). Hierboven bij de praktische informatie vind je meer info over het vluchtschema terug.*

Koop je je vlucht via WeAdventures, betaal je € 575.

*Vluchturen zijn onder voorbehoud. Je ontvangt het effectieve vluchtschema ten laatste twee weken voor vertrek. Wens je je eigen vluchten te boeken? Dat is mogelijk. Zorg er dan wel voor dat je op tijd aanwezig bent om te vertrekken met de groep.

Welke vaccinaties heb ik nodig?

Voor je reis naar Costa Rica is het belangrijk om de juiste vaccinaties te hebben. Een Hepatitis A-vaccinatie is aanbevolen voor alle reizigers. Andere vaccinaties kunnen aanbevolen worden door jouw huisarts. Plan daarom tijdig een reisconsultatie in.

Alle informatie omtrent vaccinaties vind je steeds terug op de website van Wanda.

Wat met verzekeringen?

Reisverzekering € 59
We bieden de mogelijkheid om een reisverzekering via WeAdventures af te sluiten. Alle informatie omtrent onze reisverzekering vind je hier terug. Indien je zelf al een reisverzekering hebt lopen, dan ga je best even na of deze je ook in Costa Rica dekt.

Annuleringsverzekering € 79
We raden iedereen aan om bij inschrijven voor de annuleringsverzekering te kiezen. Plannen kunnen namelijk veranderen, waardoor je een reis soms noodgedwongen dient af te zeggen. Onze flexibele annuleringsvoorwaarden kan je hier nagaan

Wat met eten en drinken?

Op deze groepsreis is ontbijt steeds inbegrepen. Snacks voor doorheen de dag, je lunch, avondmaal en/of alcoholische dranken neem je voor eigen rekening.

Heb je voedselintoleranties of volg je een specifiek dieet? Laat dit graag zo snel mogelijk weten via info@weadventures.com.

Welk soort bagage neem ik mee?

Je neemt best geen grote/harde koffers mee (max 20kg). We raden aan om te kiezen voor een trekrugzak (van 60l ongeveer). We veranderen bijna elke dag van slaapplek, dus een rugzak is superhandig als we ons moeten verplaatsen.

Je voorziet best ook een kleinere dagrugzak (van ongeveer 30l) waar je je waardevolle spullen in kan opbergen, zoals camera, portemonnee, regenjas, waterfles,…

Wil je extra bagage? Boek dan ruimbagage bij tegen €55 per persoon.

Wat neem ik allemaal mee?

Het eerste dat je meebrengt, zijn ongetwijfeld uitstekende wandelschoenen waarin je je comfortabel genoeg voelt voor een lange wandeling.

Aangezien er regelmatig regenbuien zijn in Costa Rica mag een regenpak en drybag niet aan je rugzak ontbreken. Ook een lange broek kan prettig zijn voor een jungletocht.

Vergeet zeker geen wereldstekker. In Costa Rica zijn de stopcontacten namelijk anders. Een goede powerbank om je smartphone op te laden komt ook altijd van pas.

Geen zorgen als je nog vragen hebt over je uitrusting, je krijgt een volledige paklijst later in je inbox als je de reis geboekt hebt.

Give back to nature via Greentripper

De planeet geeft ons zoveel moois om te bewonderen, maar als we dat in de toekomst nog willen kunnen, moeten we haar vandaag beschermen. Daarom doen wij extra inspanningen om de impact van onze trips te verkleinen, en kan je in het boekingsformulier op een betrouwbare manier bijdragen aan een klimaatproject van Greentripper, wat de CO2-uitstoot van jouw transport terug in balans brengt.

Door bij te dragen aan hun gecertificeerd project “Wildlife Cambodia”, help je om prachtige bossen en het wildlife erin te beschermen, lokale communities te steunen en zo de CO2-emissies van jouw transport te reduceren. Als jij kiest om een bijdrage te leveren voor de uitstoot van je transport, zal Travelbase zelf nog extra bijdragen voor de uitstoot ter plaatse. Na je reis krijg je een officieel carbon credit certificaat.

Lees hier meer over de inspanningen van Travelbase.

Welke reisdocumenten heb ik nodig?

Om naar Costa Rica te reizen, heb je onderstaande documenten nodig:

  • een internationaal paspoort, nog minimaal 6 maanden geldig na aankomst
  • voor de overstap in de VS, moet je een ESTA aanvragen
Hoe groot is de groep?

Bij WeAdventures draait het om connectie bouwen tussen like-minded soloreizigers. Dat lukt het best in kleine groepen van ongeveer 15 personen.

Voeg je alvast toe aan de Facebook-groep om andere soloreizigers online te leren kennen.

Inschrijven voor de groepsreis naar Costa Rica

Klaar voor het avontuur? Preregistreer hieronder voor de allereerste groepsreis naar Costa Rica in 2025!

Dankzij je preregistratie krijg je 24 uur vóór de officiële opening toegang om te boeken. Zo verzeker je jezelf van je voorkeursdatum én profiteer je van de Early Bird prijs.

  • ABC
  • ABC
  • ABC
  • ABC
Select your preference to see the availabilities:
View:
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310

Ontdek andere groepsreizen

Popup content